Младите од М.Каменица се запознаа со начините на укажување Прва помош

Општинската организација на Црвен Крст во Македонска Каменица продолжи со кампањата по прва помош под мотото “Првата помош спасува живот”.

Денешната активност се спроведе во СОУ ,,Миле Јаневски – Џингар”, а целта на оваа кампања како што се вели во објавата на Црвен Крст е да се едуцираат поголем број на ученици и наставници со основните вештини по прва помош.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*