Во Пехчево одбележан 21 Март, денот на доаѓањето на пролетта, екологијата и поезијата и Ден на лицата со Даунов синдром

21 Март е резервиран за одбележување на 4 настани. Денот на пролетта, денот на екологијата, денот на поезијата, односно стиховното творештво и денот на лицата со Даунов синдром.

Библиотеката ” Кочо Рацин” денеска го одбележа денот на пролетта со учениците од второ,трето,петто и шесто одделение цртајќи цртежи на тема: “Како ја замислувам пролетта”. Убав,пролетен ден поминат во храмот на книгите.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*