Иноватори од СОУ ,,М.М.Брицо” дел од настанот за промоција на локални иницијативи за климата и животната средина

Денес, 21 Март, во рамките на интерактивниот настан што се одржа во Градски парк Скопје, над 60 млади иноватори и климатски активисти ги промовираа своите локални иницијативи за климата и животната средина развиени преку програмите UPSHIFT и Младински иновациски кампови.

Од нашето училиште со својот иновативен проект се претставија ученицие Ева Ивановска, Стефанија Ќурчиска, Леонора Жежовска и Ева Стоименовска.

Исто така, тие се вклучија во младинските консултации на УНИЦЕФ за да ги идентификуваат приоритетните области што треба да бидат опфатени во стратегијата за климатски промени на УНИЦЕФ се вели во објавата на СОУ ,,М.М.Брицо”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*