“Еднакви можности за сите деца” – нова локална иницијатива на ЛАГ ,,Пијанец” Малеш

Локалната акциска група Малеш-Пијанец” отпочнува со реализација на нова локална акција насловена “Еднакви можности за сите деца”. Проектната иницијатива е на Општинската јавна установа Детска градинка „ 7 Септември“ од Пехчево, која ќе се имплментира со поддршка на Мрежата за рурален развој.

-Проектната иницијатица локалниот партнер ЛАГ Малеш-Пијанец  ќе се реализира зардно со локалните субјекти Термо-Сани Робово, ЈМ Инженеринг Пехчево, Требомир-ДООЕЛ Пехчево, Андреј-Компани ДООЕЛ Штип и здружение Центар за лековити билки и шумски плодови „Амброзија“, со кои денес беше потпишан договор, истакнаа од ЛАГ ,,Малеш – Пијанец”.

Преку оваа локална акција со уредување на соодветен простор околу градинката ОЈУДГ „7 Септември“ – Пехчево

-Исто така очекуваме со реализација на оваа проектна иницијатива да се создадат услови за да се стимулираат сетилата кај децата од предучилишна возраст и да се унапреди нивниот холистички развој, додадоа од ЛАГ ,,Пијанец – Малеш”.

Проектната иницијатива  е дел од “Програма за развој на заедницата”, проект финансиран од Агенцијата на САД за меѓународен развој – УСАИД, кој е имплементиран од страна на Мрежа за рурален развој на Северна Македонија, а локален партнер е ЛАГ Малеш-Пијанец.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*