Концерт на “Танец” во Пехчево

Вечерва во Пехчево концерт одржа Националната Установа ,,Ансамбл за народни игри и песни ,,ТАНЕЦ

Настапот Изворни минијатури е дел од јубилејната концертна сезона 75 години Македонски код

-Чест и задоволство ни беше да бидеме сведоци на прекрасен концерт, со прекрасна публика. Им посакуваме на Танец многу успешни концерти промовирајќи ја Македонската култура и традиција насекаде во земјата и во светот, истакна директорката на Домот на култура во Пехчево, Валентина Веселинска.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*