Пехчевската поетеса Теона Бојчовска со трето место од детскиот поетски фестивал “Ракатки”

Денеска во ООУ “Димитар Миладинов” во Скопје се одржа детскиот поетски фестивал “Ракатки”.

Библиотеката ” Кочо Рацин” учествуваше со ученичката Теона Бојчовска која го освои третото место под менторство на Габриела Костадинова.

Честитки за Теона и голема благодарност до претседателката на фестивалот Јадранка Клисарова за доделената награда.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*