За прв пат градски пајтон на улиците во Делчево

Низ улиците во Делчево наскоро ќе се вози првата градска кочија (пајтон) која исто така ќе се изнајмува и за свадбени свечености.

Кочијата датира од 1924 година, истата била свадбен подарок на 4 генерации, но поради сплет на околности, со цел повторно да може да се користи е реставрирана и спремна да биде ставена во функција.

Прекрасна идеја која е за поздравување, за повеќе детали граѓаните и туристите навремено ќе бидат информирани.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*