Спотот на Даниел Тренчовски ,,Казна љубовна” снимен во кафеана во Берово која не работела 4 децении

Даниел Тренчовски, поранешен учесник на „Ѕвездите на Гранд“, неодамна ја воодушеви публиката со новата песна „Казна љубовна“ која ја објави во соработка со Гранд продукција, а за чии потреби отвори кафеана што не работеше речиси четири децении.

Талентираниот пејач за српскиот портал откри зошто дошол на идеја да ја посети родната Македонија и да го сними својот спот во кафеана која со години не функционирала.

Дојдовме до таа идеја бидејќи токму таа кафана средина беше одлична за мојата песна. Во ниту еден момент немаше сомнеж дали треба да го направиме тоа. Инаку, пабот се наоѓа во мојот роден град, во местото каде што пораснав пред да одам во Париз, и беше навистина преубав. Отворивме кафеана што не работеше 35 години и таму го снимивме спотот – вели Даниел, додавајќи дека шанкот од спотот бил многу популарен во 1980-тите.

Сите доаѓаа во тој локал. Лепа Брена и Слатки грех имаа концерт во Македонија некаде во 1983 или 1984 година, Брена пристигна со хеликоптер и дочекот беше организиран во оваа кафана. Затоа уште повеќе ми е драго што имав можност да влезам во кафана која беше затворена со децении и повторно да ја оживеам – додаде пејачот.

Даниел исто така истакнува дека самото снимање било толку уникатно и емотивно и дека наместо статисти ги донел своите најблиски пријатели.

Статистите во видеото беа моите пријатели и семејството. Мислевме дека нема да биде добро, но на крајот се покажа одлично, толку многу се забавувавме што не ни се чинеше дека камерите не снимаат. Мислам дека таа емоција се чувствува во спотот и не ме чуди што луѓето реагираат и плачат кога ќе го видат спотот и ќе ја слушнат песната. Тоа ми е најголемо задоволство, тоа значи дека сме завршиле одлична работа – заклучи пејачот чиј нов спот можете да го погледнете во видеото.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*