,,Имаше едно време”…!

  • Имаше едно време кога овде како дете научив да скијам ,,БЕСПЛАТНО”.
  • Имаше едно време кога овде зимувавме деца од цела Македонија, се дружевме, на нашите родители им беше безбедно да не пуштат со нашите учители уште во прво, второ и трето одделение да поминеме една недела на снег. И тоа за “ЏАБЕ” пари.
  • Имаше едно време кога сите вили на планината живееја. Вила на прочуената “Фротирка”, “Технозавод”, итн…. Вработените и нивните семејства максимално ги користеа капацитетите на вилите за “ЏАБЕ” пари.
  • Сите игралишта на планината беа полни, кошарка, фудбал…
  • Скара, планински чај од колибата, смеа, џагор, друштва, дружење…

Таа е сликата која ја паметам за планината, а сликата од денес ви оставам да ја видите….

Линк до оригиналната објава:

https://www.facebook.com/share/p/T8vnPKvEKou9TN4z/?mibextid=oFDknk

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*