Видео: Народни песни во изведба на членови на ЗФГ ,,Копачка”, с.Драмче, Делчево

Во продолжение проследете ги изведбите на ,,Китена невесто” и ,,Абре калуѓере” како и ,,Седела Јана на Добрица” и ,,Дотекла река Марица” исполнети од страна на членови на Здружението Фолклорна група Копачка, с.Драмче, Делчево.

Изведбата е од неодамнешниот настап на групата на Трујчинденски Русински Средби.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*