Фото: И животните со емпатија за изумрените риби во Брегалница !?

Фотографиите се фотографирани во долниот тек на река Брегалница во Делчево каде е регистрирана појава на изумрени риби.

Немилата глетка ја забележаа сточари кои вршат испаша на добиток во околината на селата Драмче и Бигла.

Според рибари и експерти, бидејки се работи за долен тек на река Брегалница, кој е подалеку од индустриските капацитет, најверојатно се работи за рибокрадство.

Еве што забележа камерата на жителите кои ја фотографираа немилата глетка:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*