Колкава е цената на водата за пиење во градовите во Источна Македонија?!

Кочанчани плаќаат најголема цена за кубик вода, а претпријатието кое ја испорачува услугата, е најзадолжено во државата и неговиот долг ја чини четвртината од долговите на сите општински јавни претпријатија.

Ова се наодите од анализата од истражувањето на цените и потрошувачката на водата за пиење во земјава на Центарот за граѓански комуникации (ЦГК).

Во продолжение низ неколку фотографии погледнете ја анализата на ЦГК:2

Линк до веста:

https://www.facebook.com/share/p/rpzU6j6jRkQcGPiq/?mibextid=oFDknk

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*