Симулација на пожар во услови на Ковид-19 во деветолетката „Св.Климент Охридски“

July 10, 2020 Valeri Spasevski 0

Делчевската противпожарна единица денес реализираше симулациска вежба за гаснење на пожар во деветолетката „Св.Климент Охридски“ во услови на Ковид-19. Во рамки на тактичко-показната вежба пожарникарите […]

Делчевската библиотека продолжува доследно да ги почитува мерките за заштита од COVID-19

July 8, 2020 Valeri Spasevski 0

Делчевската локална библиотека „Илинден“ продолжува и понатаму доследно да ги почитува мерките за заштита од COVID-19, а отсега да работи и со задолжително почитување на […]

СООПШТЕНИЕ за авионско прскање против комарци

July 1, 2020 Valeri Spasevski 0

Општина Делчево ја информира јавноста дека на ден 02.07.2020 година (четврток) во периодот од 05,00 часот до 08,00 часот ќе се спроведе авионско третирање против возрасни комарци. Прскањето ќе се врши со средство – […]

Се работи на решавање на проблемот со отпадните води во делчевското село Стамер

July 1, 2020 Valeri Spasevski 0

Продолжуваат градежните активности за решавање на долгогодишниот проблем со отпадните води во селото Стамер. Од Јавното комунално претпријатие ,,Брегалница” информираа дека во моментот се работи […]

Делчевските советници ја поддржаа одлуката за набавка на ново противпожарно возило

June 29, 2020 Valeri Spasevski 0

„Набавка на противпожарно возило“ е приоритетниот проект за кој делчевските советници на 41-та седница донесоа одлука со која даваат поддршка и согласност на Општина Делчево да користи […]

Детската градинка „Весели Цветови“ ги укина материјалните трошоци за престој во градинката

June 29, 2020 Valeri Spasevski 0

По претходно разгледување и усвојување на седница на Управен одбор, директорката на делчевската градинка Билјана Симовска денес пред делчевските советници побара усвојување на одлуката за […]