Повратникот Киро Гоцевски во село Нов Истевник ја отвори првата фарма за магариња во Источна Македонија

May 22, 2020 Valeri Spasevski 1

Идеите за отворање свој сопствен бизнис по враќањето од странство станува се почеста пракса за иселениците од Пијанечкиот регион. Еден од последните примери за тоа […]

Парични награди, наместо екскурзија низ Европа за најдобрите 10 делчевски матуранти

May 22, 2020 Valeri Spasevski 0

Наместо традиционалната и планирана екскурзија низ Европа која е одложена поради актуелната состојба, десетте најдобри матуранти од делчевската гимназија, ќе добијат парични награди од Буџетот […]

Хуманоста на дело: Најдобриот делчевски пожарникар Миле Тодоровски ќе ја донира паричната награда за борба против Ковид-19

May 20, 2020 Valeri Spasevski 0

Миле Тодоровски, пожарникар со над 30 години работен стаж е годинешниот добитник на наградата за најдобар пожарникар во Делчево, поради што се здоби со парична […]

Професорите со порака до матурантите: Не дозволувајте да ви ги украдат годините пред Вас

May 19, 2020 Valeri Spasevski 0

По повод крајот на учебната година, професорите од гимназијата ,,Методи Митевски – Брицо” во Делчево ја упатија завршната порака до генерацијата матуранти 2016-2020. Интегрално го […]