No Picture

Општинската организација на СДСМ со завршно обраќање пред референдумскиот молк

September 27, 2018 Valeri Spasevski 0

Вечерва општинската организација на СДСМ од Делчево на чело со претседателот Влатко Величковски одржа завршен прес пред референдумскиот молк. Интегрално во целост ви го пренесуваме […]

No Picture

Јуфки – Специјалитет кој делчевските домаќинки го прават со мерак

September 22, 2018 Valeri Spasevski 0

Домашно си е домашно, изрека која најчесто ја користиме кога приготвуваме производи карактеристични само за нашето поднебје. Традицијата на правење домашна јуфка само го поткрепува […]

No Picture

Промовирана стратегијата за соработка помеѓу граѓанскиот сектор и општината

September 20, 2018 Valeri Spasevski 0

Во Делчево се одржа завршната работилница во врска со изработката на Стратегија за соработка помеѓу општина Делчево и граѓанскиот сектор. На работилницата присуствуваа претставници на […]