No Picture

Четири фирми во трка за изградба на пешачкиот мост на река Брегалница во Делчево

October 18, 2018 Valeri Spasevski 0

Четири компании доставиле документација за изградба на пешачкиот мост на река Брегалница по тендерот кој го распиша Центарот за развој на Источно-плански регион. Проценетата вредност […]

No Picture

Делчевските училишта подготвени го дочекаа стартот на грејната сезона

October 17, 2018 Valeri Spasevski 0

Грејната сезона која стартуваше пред два дена подготвено ја дочекаа делчевските деветолетки Ванчо Прке и Св.Климент Охридски. Според информациите на Горан Велков, директор на општинското […]

No Picture

Советникот од ГРОМ ја напушти коалицијата со ВМРО ДПМНЕ во делчевскиот совет

October 9, 2018 Valeri Spasevski 0

Советникот Вице Стоиловски од партијата ГРОМ, на денешната четиринаесетта седница на Советот на општина Делчево, со изјава поднесена до претседателот на делчевскиот Совет, Драган Маневски, […]