Комерцијална објава: Вработуваме Администратор во канцеларијата на Veneras во Делчево

August 11, 2020 Valeri Spasevski 0

Зголемувањето на обемот на работа, неопходно налага и проширување на човечките капацитети во ВЕНЕРАС. Затоа огласуваме слободно работно место – АДМИНИСТРАТОР во нашата канцеларија во […]

Во Делчево започна реализацијата на проектот „Инклузивен мост 18“

August 11, 2020 Valeri Spasevski 0

Во Делчево започна реализацијата на проектот „Инклузивен мост 18“. Носител на проектот е делчевската невладина организација „Бравура Кооператива“, чиј претставник Александар Николов истакна главна цел […]

Во Делчевскиот регион успешно заврши аплицирањето за субвенции во земјоделството

August 6, 2020 Valeri Spasevski 0

Во Делчевскиот регион успешно заврши аплицирањето за субвенции во земјоделството. Илија Каранфиловски раководител на подрачната единица на МЗШВ Делчево информираше дека за 4 до 5 […]

Берово развива 7 проектни идеи на втората сесија од проектот „Зајакнување на капацитетите на општинските совети”

August 5, 2020 Valeri Spasevski 0

Низ развој на проектни идеи и под посебен протокол за заштита од КОВИД-19, во Берово денес се одржа втората форумска сесија за идентификација на проектни […]

Во месноста „Суви дол“ во делчевското с.Град запленети стебла од канабис сатива

August 1, 2020 Valeri Spasevski 0

Запленети стебла од марихуана во атарот на делчевското село Град. Стеблата биле пронајдени во координирана акција на делчевската полиција и одделот за криминалистичка полиција при […]

По вчерашните нови тестови нема нови заразени од Ковид-19 во Пијанечкиот регион

July 28, 2020 Valeri Spasevski 0

По појавата на четворицата позитивни пациенти на КОВИД-19 и вчерашните направените нови тестови на вработени во рудник САСА од делчевската здравствена установа денес потврдија дека […]

Нема поголеми гужви на граничен премин Делчево по одлуката за дозволен влез во Бугарија за тестираните туристи

July 28, 2020 Valeri Spasevski 0

Македонските државјани од вчера можат да влезат во Р.Бугарија со негативен PCR тест, не постар од 72 часа. Оваа вест која претходно беше објавена во […]