НВО „КХАМ“ со едукативни предавања за зачувување на менталното здравје на младите во услови на КОВИД-19

June 23, 2020 Valeri Spasevski 0

Во Делчево одржана првата од серијата работилници „Да го зачуваме менталното здравје на нашите деца во услови на КОВИД-19“. Како што истакна извршниот директор на […]

Планинари на ПСК „Голак“ го искачија врвот „Бејаз Тепе“

June 21, 2020 Valeri Spasevski 0

 Планинарскиот спортски клуб ,,Голак” ја реализираше најавената клубска планинарска акција за искачување на врвот ,,Бејаз Тепе” на планината Средна. Маршот, како што информираше претседателот на […]

Пекевски: Патната инфраструктура во Берово и Малешевијата подобрена како никогаш досега

June 21, 2020 Valeri Spasevski 0

И во услови на пандемија градиме по план, современа инфраструктура за современа држава. Ова го истакна беровскиот градоначалник Звонко Пекевск кој додаде дека и во […]

За денот на Царинската управа плакета за градоначалникот Горан Трајковски

June 17, 2020 Valeri Spasevski 0

По повод одбележувањето на денот на Царинската управа на Република Северна Македонија, градоначалникот на Општина Делчево, Горан Трајковски, денеска доби плакета со повелба заради посебен […]

Хуманитарна помош за ранливите категории граѓани од Делчево од Македонската заедница од Англија

June 17, 2020 Valeri Spasevski 0

Во просториите на Црвен крст Делчево пристигна хуманитарната помош од Македонската заедница во Обединетото Кралство. Како што информираше Ивана Атанасовска од делчевскиот Црвен Крст, пакетите […]

Потпишан меморандум за соработка за унапредување на шумите во Малешевскиот регион

June 16, 2020 Valeri Spasevski 0

Денес претставниците на општина Берово, општина Пехчево и ЈП „Национални Шуми“ во Едукативниот Центар за зачувување на природата во с. Негрево го потпишаа Меморандумот за […]