Изгоре плевна во село Црник

July 31, 2023 Valeri Spasevski 0

Во пожар изгоре помошен објект во село Црник. Пожарот избувнал денес напладне, а во неговото гаснење учествувале пожарникари од Пехчево и Берово. -Пожарот во с.Црник […]

Во делчевско Габово се одржа хуманитарна вечер за доизградба на дворот на црквата Св.Димитриј

July 31, 2023 Valeri Spasevski 0

Седма година по ред во делчевското село Габрово се одржа хуманитарна забава за доизградба на дворното место пред црквата ,,Св. Димитрија”. Горан Анакиевски, еден од […]

Здружението ,,Македон” објави повик за донации за фестивалот ,,Македонија 2023″ кој ќе се одржи на Илинден во Делчево

July 28, 2023 Valeri Spasevski 0

Повикот на здружението ,,Македон” го објавуваме во целост во интегрална форма: ЗДРУЖЕНИ НА ГРАЃАНИ ЗА НЕГУВАЊЕ НА МАКЕДОНСКА КУЛТУРА И УМЕТНОСТ,,МАКЕДОН, ОД ДЕЛЧЕВО ,ОБЈАВУВАПОВИК ЗА […]

Потпишан договор за подобрување на енергетска ефинасност на зградата на подрачното училиште во Двориште

July 26, 2023 Valeri Spasevski 0

Подобрување на енергетска ефинасност на зградата на подрачното училиште ООУ ,,Дедо Иљо Малешевски” во с. Двориште. Со извршниот директор на Фондација отворено општество Македонија, Љиљана […]