Ликовна изложба на ,,Фотограми” од Стојанче Величковски во Делчево

March 24, 2023 Valeri Spasevski 0

Во организација на Националната установа Центар за култура ,,Никола Јонков Вапцаров”, во Делчево отворена Ликовна изложба на експериментални фотографии ,,Фотограми” од авторот Стојанче Величковски од […]

Закажана промоцијата на ,,Море од скршени срца” од Филип Стоименовски

March 9, 2023 Valeri Spasevski 0

Почитувани,Културно информативниот центар “Романса” од Македонска Каменица ве поканува на промоција на книгата “Море од скршени срца” на нашиот роднокраен автор Филип Стоименовски од с.Моштица,Македонска […]

ДПД Волонтер: Жените се симбол на сила, мотивација и херојство и во најлошите ситуации на терен

March 9, 2023 Valeri Spasevski 0

Родне Деолска и Марија Митевска се првите жени во Делчево кои облекоа пожарникарска униформа и ги срушија стереотипите дека пожарникарството е исклучиво машка професија. Како […]

Најмалите од Делчево се запознаа со традиционалните народни инструменти

March 9, 2023 Valeri Spasevski 0

Најмалите од Делчево се запознаа со традиционалните народни инструменти. Активноста е дел од работатата на Националната установа Центар за култура ,,Никола Јонков – Вапцаров” во […]

Осмомартовски хепенинг со изложба на цртежи од млади уметници во М.Каменица

March 8, 2023 Valeri Spasevski 0

По повод 8-ми Март Меѓународниот ден на жената, Културно-информативнот Центар – Романса од Македонска Каменица денес организираше изложба на ликовни цртежи изработени од ликовната секција […]

Пред осмомартовско дружење со најмалите во ЈЛБ ,,Илинден”

March 7, 2023 Valeri Spasevski 0

Пред осмомартовско, прекрасно, весело и насмеано утринско расположение во ЈЛБ„Илинден“-Делчево. Дечињата од детската градинка „Весели цветови“, предшколска група, утрово ја посетија библиотеката и за сите […]

Иселеници од Австралија со донација од странска литература за делчевската библиотека

March 6, 2023 Valeri Spasevski 0

Јавната локална библиотека „Илинден“ – Делчево, од денеска е побогата за околу 200 наслови, книги на англиски јазик. Книгите како што информираше директорката на библиотеката […]

Излезе од печат книгата ,,Море од скршени срца” од роднокрајниот автор Филип Стоименовски

March 5, 2023 Valeri Spasevski 0

Излезе од печат книгата ,,Море од скршени срца” од младиот роднокраен автор Филип Стоименовски од Македонска Каменица. Младиот автор со пишување се бави упте од […]