Одржана завршна конференција на прекуграничниот проект за одржливо користење на еко-системските услуги во планинските региони

May 22, 2022 Valeri Spasevski 0

Викендов на 21 и 22 мај 2022 година во хотел Тера комплекс – Разлог се одржа завршна конференција на проектот „Градење капацитети за одржливо користење […]

Тренчевска: Малиот групен дом во Берово е успешна приказна за децата без родители

May 21, 2022 Valeri Spasevski 0

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска заедно со градоначалникот Звонко Пекевски и поранешната министерка Јагода Шахпаска денес во Берово посети неколку установи од социјална […]

Тренчевска во посета на Дневниот центар во Делчево: Социјалната инклузија го подобрува квалитетот на живеење на лицата со попреченост!

May 19, 2022 Valeri Spasevski 0

Во Општина Делчево министерката за труд и социјална политика денес го посети Дневниот Центар за лица со попреченост. -Во Центарот се спроведуваат и активности кои […]

УСАИД ги зајакнува капацитетите во О.Делчево

May 19, 2022 Valeri Spasevski 0

Директорката на тимот на Проектот на УСАИД за зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите, Гинка Капитанова и раководителката на компонентата за децентрализација, Љубица Патлиџанковска, денеска […]

Заокружен циклусот на училишна размена помеѓу СОУ ,,М.М.Брицо” Делчево и Средна Стручна Школа од Пирот

May 19, 2022 Valeri Spasevski 0

СОУ Методи Митевски – Брицо, Делчево во соработка со Средна Стручна Школа, Пирот го заокружија циклусот на размени предвидени во својот проект Don’t Give Up, […]

Во Берово одржан иницијален состанок за придвижување на работите за отворање на ГП ,,Клепало”

May 16, 2022 Valeri Spasevski 0

Придвижување на состојбите за отварање на граничниот премин Клепало, беше целта, на денешниот состанок на работната група на експертскиот тим на мешовитата комисија, составена за […]

Во детската градинка во Пехчево започна имплементацијата на проектот Discovering STEM in nature

May 16, 2022 Valeri Spasevski 0

Денес во ОЈУДГ„7 Септември“-Пехчево започна имплементацијата на проектот Discovering STEM in nature со партнери градинки и училишта од Литванија, Турција, Естонија и Република Северна Македонија. […]

Активности за уредување на Едукативниот центар во пехчевското село Негрево

May 15, 2022 Valeri Spasevski 0

Во заедничка организација на Општина Пехчево, Македонското еколошко друштво и општествено-одговорната компанија Фармахем, во пехчевското село Негрево се реализираше акција за уредување на дворот на […]