По повод јубилејот на ПК ,,Кожуф” членови на ПСК ,,Голак” учествуваа на марш до врвот Момина Чука

September 18, 2022 Valeri Spasevski 0

По повод јубилејот на Планинарскиот клуб ,,Кожуф” членови на Планинарскиот спортски клуб ,,Голак” од Делчево учествуваа на планинараки марш до врвот Момина Чука на планината […]

Ученици од ,,Ванчо Прке” – Делчево и ,,Живко Брајковски” – Скопје се едуцираа на тема планинарство

September 18, 2022 Valeri Spasevski 0

ВИСТИНСКО ПРИЈАТЕЛСТВО…КОЕ ТРАЕ…На 16.09.2022 год (петок) во рамките на проектот за Меѓуетничка интеграција и мултикултурализам финансиран од Министерството за образование и наука, ученици од VII […]

Македонскиот тим со солиден пласман на Светскиот пица шампионат во Рим

April 28, 2022 Valeri Spasevski 0

Македонскиот пица тим имаше солидно претставување на Светскиот шампионат во подхтовување пица без граници во Рим, Италија. На настанот покрај светски најпознатите Давиде Чивитело Тичијано […]

Ученичката заедница при СОУ ,,М.М.Брицо” го одбележа Меѓународниот ден на жената ,,8 Март”

March 8, 2022 Valeri Spasevski 0

И ученичката заедница при делчевската гимназија ,,Методи Митевски – Брицо” се придружи кон честитките за Меѓународниот ден на жената. Во честитката до припадничките на понежниот […]

Делчевскиот вљубеник во олдтајмерите Лоренцо Трајановски подготвува нова ,,олдтајмер” атракција!

February 20, 2022 Valeri Spasevski 0

Најголемиот вљубеник во олдтајмерите од Делчево, Лоренцо Трајановски продолжува да придонесува за промоција на Делчево преку своите иницијативи за збогатување на туристичките атракции во градот. […]

Познатиот пица-мајстор Зоран Јовановски – Паламаро пред нови предизвици!

February 17, 2022 Valeri Spasevski 0

Претстојното учество на Светскиот пица-шампионат беше причина да направиме мини интервју со познатиот пица мајстор Зоран Јовановски – Паламаро (по потекло од М.Каменица), кој е […]