Редоследот за поставување изборни плакати во Делчево ќе биде познат по ждрепката во понеделник

September 23, 2021 Valeri Spasevski 0

Општина Делчево ги известува сите организаторите на изборна кампања, кои имаат потврдена листа на кандидати  од Општинската изборна комисија Делчево, за избор на градоначалник и […]

Стојменовски и Трајковски допрва ќе го пијат заедничкото кафе!

September 22, 2021 Valeri Spasevski 0

Првата заедничка кафе средба помеѓу единствените кандидати за градоначалници на Општина Делчево на претстојните локални избори, Николчо Стојменовски и Горан Трајковски не се случи. Иницијативата […]

За локалните избори во Пијанечко-Малешевскиот регион 14 кандидати за градоначалници и 15 советнички листи

September 12, 2021 Valeri Spasevski 0

Во Берово на претстојните избори четворица кандидати ќе ја бараат довербата од граѓаните во трката за градоначалник на Општина Берово. Како што информираше Славчо Страторски, […]

Познати имињата на кандидатите за советници од Левица, СДСМ и ВМРО ДПМНЕ за локалните избори во Делчево

September 12, 2021 Valeri Spasevski 0

Советничка листа на Левица: 1.Сања Николовска – носител на листа 2.Тони Стаменковски 3.Влатко Ангеловски 4.Ангела Васева 5.Димитар Димитровски 6.Ненад Бојановиќ 7.Анета Илиевска Ѓеоргиевска 8.Стефан Џаџовски […]

Средба на кандидатот за градоначалник Николчо Стојменовски со почесниот конзул на Хрватска, Вита Хузјан

September 8, 2021 Valeri Spasevski 0

Како се ближат локалните избори, така партиите и нивните кандидати за градоначалници со свои активности полека се подготвуваат за почетокот на изборната кампања која стартува […]

Комплетирана листата на кандидати за градоначалници во општините од Пијанечко-Малешевскиот регион

August 31, 2021 Valeri Spasevski 0

Кандидати на СДСМ за Делчево, Берово, М.Каменица, Пехчево: Горан Трајковски – Делчево Звонко Пекевски – Берово Соња Стаменкова – М.Каменица Славчо Пандурски – Пехчево Кандидати […]

Независните кандидати од М.Каменица ги собраа потребните потписи за учество на локалните избори

August 29, 2021 Valeri Spasevski 0

Независните кандидати за иден градоначалник на Општина Македонска Каменица ги собраа потребните потписи со што како што информираа од канцеларијата на Државната изборна комисија во […]

Поднесена првата независна кандидатура за градоначалник на М.Каменица

August 22, 2021 Valeri Spasevski 0

Во општините од Пијанечкиот регион, Делчево и М.Каменица, поднесена првата независна кандидатура за градоначалничките избори ќе се одржат во месец октомври. Каменичанецот Миран Митревски е […]