Мира Симоновски – Прва жена од Делчево со искачени 5137 метри на врвот Арарат

September 23, 2020 Valeri Spasevski 0

Мирјана Симоновска е првата жена планинар од Делчево со искачени 5137 метри надморска висина на врвот Арарат во Источна Анадолија. Симоновска подвигот го реализираше изминатиот […]

„Малешевска Корија – Спортска авантура 2020“ ги собра велосипедистите од цела Македонија во Берово

September 19, 2020 Valeri Spasevski 0

Во организација на  планинарскиот Спортски Клуб Малешевска Корија во Берово започна насатнот „Малешевска Корија – Спортска авантура 2020“. Настанот како што информирше Дина Муцунска претседател на […]

Се одржа 6-от традиционален планинарски марш ,,Голак 2020″

September 6, 2020 Valeri Spasevski 0

Во Делчево реализиран традиционалниот планинарски марш ,,Голак 2020″. Маршот е во организација на планинарски-спортски клуб Голак чиј претседател Љупчо Чучуковски информираше дека истиот се организира […]

Делчевски планинари и гости од Русија и Британија реализираа 15 километарски марш до Мала Чавка

August 15, 2020 Valeri Spasevski 0

Група планинари од Делчево, членови на ПСК „Голак“, но и гости од Русија и Обединетото Кралство, денес реализираа планинарска маршрута до врвот Мала Чавка на […]

Женска група планинари од Делчево го искачија „Чупино Брдо“

August 12, 2020 Valeri Spasevski 0

Неколкучлена женска група планинари, членови на Планинарскиот спортски клуб  „Голак“ го искачија врвот „Чупино Брдо“ на 1725 метри надморска висина. Како што информираше претседателот на […]

Словачкиот амбасадор дел од илинденската велосипедско-планинарска тура до врвот Бејаз Тепе

August 2, 2020 Valeri Spasevski 0

По повод празникот „Илинден“ во Делчево реализирана комбинирана велосипедско-планинарска тура до врвот Бејаз Тепе. Активноста ја реализираше Планинарскиот спортски клуб ,,Голак” од Делчево чиј гостин […]