Порака од вработените во градинката „Весели Цветови“: Вакцинирајте се, за да бидат здрави вашите деца!

April 13, 2021 Valeri Spasevski 0

Две возрасни групи на деца кои посетуваат градинка и двајца негуватели и еден воспитувач од делчевската градинка Весели Цветови се во изолација поради случаи на […]

Видео: Како мајсторите на својот занает приготвуваат “коливо” на домашен делчевски начин!

April 12, 2021 Valeri Spasevski 0

Марјанчо Велиновски е делчевска легенда во угостителството. Кога тој ќе ве услужи на маса, услугата мора да биде врвна. Како мајстор на својот занает Велиновски […]

Во Делчево реализирана хуманитарна акција за помош на пензионери со ниски приходи

April 12, 2021 Valeri Spasevski 0

Во Делчево реализирана хуманитарна акција за помош на повозрасната категорија граѓани со ниски приходи. За таа цел доделени се прехранбени и хигиенски пакети наменети за […]

Во Делчево реализирана еко-герила акцијата „Исчисти ме“.

April 11, 2021 Valeri Spasevski 0

Во Делчево реализирана еко-герила акцијата „Исчисти ме“. Организатор на акцијата е невладината организација Зелен институт која во Делчево активностите ги реализираше во соработка со активистот […]

Во подготовки монографијата за Косово Дабје, единственото делчевско село без жители

April 10, 2021 Valeri Spasevski 0

Единственото село без жители во делчевско, селото Косово Дабје наскоро ќе добие своја монографија. Делчевецот Крум Николовски кој потекнува од ова село вели дека досега […]

Светскиот ден на здравјето во Делчево се одбележува во знакот на зголемениот број случаи и вакцинацијата против Ковид-19

April 7, 2021 Valeri Spasevski 0

Одбележувањето на Светскиот ден на здравјето во Делчево поминува во знакот на зголемениот број случаи со Ковид-19 како и вакцинацијата на граѓаните од старосните групи. […]

Комерцијална објава: Триглав осигурување со нова канцеларија во Делчево

April 5, 2021 Valeri Spasevski 0

Во Делчево свечено отворена нова канцеларија на Триглав осигурување. Во новата канцеларија на Триглав осигурување која се наоѓа веднаш до бурекџилница Вкус, одберете ја полисата […]