No Image

Практична размена на искуства помеѓу детските градинки ,,Весели Цветови” од Делчево и ,,Росица” од Софија

February 23, 2019 Valeri Spasevski 0

Група вработени во градинката „Весели цветови” од Делчево, учествуваа на еднодневна работилница во рамки на практичната размена на искуства со вработените во детската градинка ,,Росица” […]

No Image

Педесетина жители на улицата „Видео Смилевски – Бато“ во Делчево без пат и канализација

February 16, 2019 Valeri Spasevski 0

Околу 50 години жителите на улицата „Видео Смилевски – Бато“ од населбата Расадник во Делчево бараат приклучување на канализационата мрежа како и асфалтирање на нивната […]

No Image

Домашните производи на Ранка Трајановска и денес ја збогатија понудата на градскиот пазар во Делчево

February 16, 2019 Valeri Spasevski 0

Грав, компир, пченка, суви пиперки, суви сливи и цреши. Ова е само дел од богатиот асортиман на тетка Ранка Трајановска, чии производи секоја сабота може […]

No Image

Средношколците кои ја посетија Словенија ги споделија искуствата со делчевскиот градоначалник

February 13, 2019 Valeri Spasevski 0

Учениците кои кон крајот на минатиот и почетокот на овој месец ја реализираа посетата на збратимување со гимназијата „Полјане“ од Љубљана денес беа примени од […]

No Image

Генералниот секретар на Црвен крст на Македонија во посета на Делчево

February 11, 2019 Valeri Spasevski 0

Искористување на можностите кои се нудат преку предпристапните фондови од Европската Унија беа главната тема на разговор на денешната средба помеѓу генералниот секретар и претседателот […]