No Image

Промовиран роднокрајниот алманах ,,Творам – постојам”

January 31, 2020 Valeri Spasevski 0

Во Делчево вечерва промовиран алманахот „Творам-постојам”. Настанот го организираше Здружението на роднокрајни автори „Пијанечки глас“ чиј претседател Перса Стојановска, истакна дека алманахот содржи дела од […]

No Image

Видео: Од разговорот со д-р Марија Глигоровска, директор на Здравствен дом „Гоце Делчев“

January 29, 2020 Valeri Spasevski 0

Денес го посетивме Здравствен дом „Гоце Делчев“ во Делчево каде поразговаравме со директорката на установата д-р Марија Глигоровска. Глигоровска информираше дека во рамки на склучениот […]

No Image

Излезе од печат роднокрајниот алманах „Творам-постојам“ 

January 28, 2020 Valeri Spasevski 0

Објавена книгата ,,Творам-постојам”, алманах составен од творби на 20 роднокрајни автори од Делчево. Како што информира Перса Стојановска, претседател на Здружението на роднокрајни автори – […]

No Image

Во Делчево се одржа првата дисеминациска сесија од ЦКА-ПХВ циклусот за 2020 година

January 27, 2020 Valeri Spasevski 0

Одржана првата дисеминациска сесија од ЦКА-ПХВ циклусот за 2020 година. На сесијата ако што информираа од Црвен крст-Делчево учествуваа триесетина волонтери од основните и средните […]