Највисоката точка на Малешевските планини „освоена“ од членови на ПСК „Голак“

May 31, 2021 Valeri Spasevski 0

Членови на Планинарскиот-спортски клуб ,,Голак” од Делчево ја искачија највисоката точка на Малешевските планини. Вкупната тура до врвот ,,Џама Тепе” како што информираше претседателот на […]

Општина Делчево ги повикува граѓаните да се вклучат во спроведување на проектот за поврзување на локални патишта

May 31, 2021 Valeri Spasevski 0

Општина Делчево преку механизам за жалби и поплаки активно ги повикува граѓаните да се вклучат во спроведување на проектот за поврзување локални патишта. Активноста како […]

Делчевските угостители ослободени од комунална такса за користење јавен простор пред своите објекти

May 30, 2021 Valeri Spasevski 0

Советниците на Општина Делчево на предлог на градоначалникот Горан Трајковски, донесоа Одлука со која се ослободуваат од плаќање комунална такса за користење јавен простор пред […]

Жителите на Разловци радосни, но и „скептични“ околу санирањето на кровот на Спомен домот на Разловечкото востание

May 29, 2021 Valeri Spasevski 0

Жителите на Разловци радосни, но и „скептични“ околу довршувањето на санацијата на кровот на Спомен домот на Разловечкото востание чии градежни работи започнаа. Велат дека […]

Размена на искуства помеѓу библиотеките од Делчево и Тетово

May 28, 2021 Valeri Spasevski 0

Библиотекари од библиотеката “Max van der Stoel” при Универзитетот на Југоисточна Европа-Тетово денес ја посетија Јавната локална библиотека „Илинден“. Директорката Биљана Петровска информираше дека станува […]