Во завршна фаза изградбата на параклисот „Св.Петар и Павле“ кај делчевски Стамер

June 27, 2021 Valeri Spasevski 0

Во завршна фаза изградбата на параклисот кој се наоѓа на 3 километри од регионалниот пат Делчево – Берово кај таканаречениот „Преод“ кај делчевското село Стамер. Параклисот се […]

Реализиран проектот за уредување на палеонтолошкиот локалитет ,,Стамер” кај Делчево

June 27, 2021 Valeri Spasevski 0

Завршен проектот за уредување на палеонтолошкиот локалитет ,,Стамер” кај Делчево. Теренските претраги кај овој локалитет како што информитаа реализаторите, се започнати во 2007 година од […]

Најмладите од Делчево во акција за чистење на детско игралиште во населбата Милково Брдо

June 26, 2021 Valeri Spasevski 0

Со цел зачувување и одржување на животната средина, група млади ентузијасти од населба Милково Брдо организираа ација за чистење на детското игралиште на улицата „Григор […]