Волонтерите на Црвен крст ги штитеа граѓаните на Делчево од топлотниот бран

July 31, 2021 Valeri Spasevski 0

Денес волонтери од Црвен крст Делчево реализираа теренски активности во насока на справување со топлински бранови. Активностите како што истакнаа во својата обајава на фејсбук […]

Актуелниот градоначалник на Берово влегува во трка за втор мандат на престојните локални избори

July 30, 2021 Valeri Spasevski 0

Актуелниот градоначалник на Берово, Звонко Пекевски, влегува во трка за втор мандат на престојните локални избори, кои ќе се одржат во октомври годинава. Вака е […]

Во делчевското село Стамер се подобрува патната инфраструктура во близина на подрачното училиште

July 30, 2021 Valeri Spasevski 0

Во делчевското село Стамер се подобрува патната инфраструктура во близина на подрачното училиште „Св.Климент Охридски“. Новоизградената улица како што информираа од Општината е во должина […]

Tридневен едукативно-рекреативен камп во оргнизација на Црвен крст Делчево

July 30, 2021 Valeri Spasevski 0

Во делчевското село Вирче во тек е тридневниот едукативно-рекреативен камп на тема „Одговор при катастрофи и пружање прва помош“. Кампот го организира Општинската организација на […]

Во М.Каменица одржана инфо средба за промоција на канцеларија за бесплатна правна помош

July 29, 2021 Valeri Spasevski 0

Пристап до правда и фер и судска заштита достапна за сите маргинализирани групи и заедници со акцент на жените-жртви на семејно насилство, родово базирано насилство […]

Хуманитарна вечер за доизградба на црквата „Св.Димитрија“ во делчевското село Габрово

July 27, 2021 Valeri Spasevski 0

Во делчевското село Габрово со организирање хуманитарна вечер продолжува собирањето средства за доизградба на храмот „Св.Димитрија“. Претставникот на месната заедница од ова село, Стане Стојановски […]