Советникот Иван Гоцевски паушалите ќе ги донира за доброто на децата од Делчево

October 28, 2021 Valeri Spasevski 0

Фејсбук статус на Советникот Иван Гоцевски: Почитувани мои сограѓани, роднини, колеги, другари, комшии, земјоделци, соработници и соборци за идеали. Оваа порака ќе биде подолга но […]

Втора награда за делчевката Андреа Димитровска од ,,Детски Рацинови Средби 2021″

October 27, 2021 Valeri Spasevski 0

Средношколката Андреа Димитровска од Делчево е добитник на втората награда на годинешното издание на манифестацијата Детски Рацинови средби 2021, во чии рамки под менторство на […]

Концерт на ,,Брастет” вечер во кино салата во Делчево

October 27, 2021 Valeri Spasevski 0

Со концерт на брас-составот ,,Брастет”, вечерва (27.10.2021) во Делчево продолжуваат културните настани во организација на Националната установа центар за култура ,,Никола Јонков Вапцаров” од Делчево. […]