Убедлива победа на ракометарките на СОУ ,,М.М.Брицо” против врсничките од СОУ ,,Љупчо Сантов” од Кочани

November 29, 2021 Valeri Spasevski 0

На 29.11.2021 (Понеделник) во Делчево се одигра натпревар во ракомет женски за средни училишта од Зона Кочани. Се сретнаа екипите на СОУ М.М.Брицо Делчево и […]

Со патувачкиот фестивал ,,Џифони” во Делчево започнаа Деновите на хуманост-дарувај со љубов 2021

November 29, 2021 Valeri Spasevski 0

Со патувачкиот фестивал за млади „Џифони“, во Делчево започна традиционалната манифестација „Денови на хуманост-дарувај со љубов“, организирана по повод 3 Декември, меѓународниот ден на лицата […]

Пекевски ја достави иницијативата за именување улица по словенечкиот пожарникар Жан Кофол

November 29, 2021 Valeri Spasevski 0

Во Берово закажано разгледувањето на иницијативата за преименување на улица во чест на прерано загинатиот словенечки пожарникар Жан Кофол, кој беше еден од најистакнатите во […]

Интернационалната полициска организација (IPO) одржа состанок во Делчево

November 28, 2021 Valeri Spasevski 0

Интернационалната полициска организација (IPO), на 27 ноември 2021 одржа состанок во Делчево на кој претседателот Ненад Мировски им посака добредојде на новите членови, воедно запознавајки […]

Во Делчево започнуваат традиционалните Денови на хуманоста-дарувај со љубов 2021

November 28, 2021 Valeri Spasevski 0

Денови на хуманоста-дарувај со љубов 2021 Традиционално, по повод Светскиот ден посветен на лицата со попреченост, 3 Декември, Општина Делчево во партнерство со образовните институции […]