Рецептот на Зафирови од Виница секојдневна наслада за љубителите на бели пецива во италијанското гратче Канели

December 31, 2021 Valeri Spasevski 0

Великодушноста и благословеноста на Зафирови од Виница е репцептот за среќа кој го нуди нивниот ресторан ,,Зафир” лоциран во Италијанското гратче Канели, а кој секојдневно […]

Делчевскиот советник Иван Гоцевски го донираше советничкиот паушал за потребите на Дневниот центар

December 30, 2021 Valeri Spasevski 0

Делчевскиот советник Иван Гоцевски го донираше советничкиот паушал за потребите на Дневниот центар за лица со посебни потреби од Делчево. Средствата од советничките паушали тој […]

Подобрен сообраќајниот пристап до улицата „Плачковица“ во населбата Трети Реон во Делчево

December 30, 2021 Valeri Spasevski 0

Во Делчево продолжуваат активностите за подобрување на патната инфрастуктура во дел од населбите од десната страна на река Брегалница. Во рамки на активностите како што […]

Литературен конкурс по повод 150 години од раѓањето на великанот Гоце Делчев

December 29, 2021 Valeri Spasevski 0

Јавната локална Библиотека „ Илинден“ од Делчево распиша Литературен конкурс на тема ,,Гоце – наша ѕвезда водилка”. Конкурсот како што информира директорката Билјана Петровска е […]

Миле Ѓорѓијоски автор на првата книга со детски афоризми ,,Палави афоризмичиња”

December 28, 2021 Valeri Spasevski 0

Излезе од печат првата книга со детски афоризми „Палави афоризмичиња“ од познатиот сатиричар Миле Ѓорѓијоски. Рецензент на книгата е познатиот писател Киро Донев, кој за […]