Во најава проект за одржливо управување со електронски отпад во микро-регионот Пијанец-Малеш

January 30, 2022 Valeri Spasevski 0

Во периодот од февруари 2022 до август 2023 година во Делчево ќе се спроведува проектот за одржливо управување со електронски отпад во микрорегионот Пијанец-Малеш. Од […]

Објавени резултатите од конкурсот за доделување општински стипендии

January 28, 2022 Valeri Spasevski 0

Комисијата за доделување ученички стипендии ја утврди листата на ученици и студенти кои ќе добиваат стипендии за учебната 2021/2022 година, согласно конкурсите за доделување ученички […]

Десетина инженери, урбанисти и архитекти пројавиле интерес по иницијативата за заживување на туризмот на Голак

January 28, 2022 Valeri Spasevski 0

По фејсбук статусот на Претседателот на Советот на Општина Делчево, Гоце Попов кој вчера излезе со иницијатива за заживување на Голак и враќање на сјајот […]

Трета година кантоналната училишна администрација во Женева со настава на Македонски јазик

January 27, 2022 Valeri Spasevski 0

И оваа година благодарение на Асоцијацијата ,,Рефрама”, како што информира делчевскиот иселеник во швајцарија Драган Стоиловски се продолжи со изучувањето на странските јазици и дополнителната […]