Во Делчево заврши дводневната работилница со завршна презентација во рамки на проектот „Инклузивен мост 18“

June 30, 2022 Valeri Spasevski 0

Во Делчево заврши дводневната работилница со завршна презентација во рамки на проектот „Инклузивен мост 18“ во чија реализација во изминатите 24 месеци, беа вклучени Центрите […]

Општински стипендии за првенците на генерацијата во Делчево

June 30, 2022 Valeri Spasevski 0

Во Делчево доделени решенијата за општински стипендии на првенците на генерацијата 2021/2022 година од трите образовни институции во Делчево. Стипендиите ги додели делчевскиот градоначалник Горан […]

КУД “Гоце Делчев” Делчево со награда од публиката на ,,Шарена Стомна 2022″ во Добриниште

June 28, 2022 Valeri Spasevski 0

Награда од публика за КУД „Гоце Делчев“ Делчево на Мегународен фолклорен фестивал Добриниште „Шарена стомна“ 2022. Во рамките на фестивалот се организираше и Фолклорен семинар […]

Делчевските советници ќе донираат средства во висина на еден советнички паушал за оштетените семејства од невремето

June 28, 2022 Valeri Spasevski 0

Делчевските советници ќе донираат средства во висина на еден советнички паушал за оштетените семејства од невремето кое го зафати Делчево минатата сабота. На одржаната вонредна […]