Граѓанските организации утврдија повеќе приоритети во рамки на проектот ,,Да се реализира ветеното”

March 28, 2023 Valeri Spasevski 0

Редовен автобуски превоз, заживување на Детското одморалиште на Голак, домување за лицата од прифатилиштето и функционални инспекциски служби. Ова се само дел од посочените проблеми […]

СВР Билтен: За предизвикување општа опасност жителка на Тработивиште заработи кривична пријава

March 28, 2023 Valeri Spasevski 0

СВР Штип поднесе кривична пријава против М.Ж. (63) од с.Тработивиште, делчевско, поради постоење основано сомнение за сторено кривично дело „предизвикување општа опасност“. Според полицискиот билтен […]

Во Делчевско акција за пошумување и обнова на опожарените површини од 2021 година

March 27, 2023 Valeri Spasevski 0

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство во соработка со ЈП Национални Шуми денес организираше акција за пошумување и обнова на опожарена површина со пожарите од […]

Ликовна изложба на ,,Фотограми” од Стојанче Величковски во Делчево

March 24, 2023 Valeri Spasevski 0

Во организација на Националната установа Центар за култура ,,Никола Јонков Вапцаров”, во Делчево отворена Ликовна изложба на експериментални фотографии ,,Фотограми” од авторот Стојанче Величковски од […]

Тренчевска: САСА е современ руднички комплекс кој се грижи за благосостојбата на вработените и родовата еднаквост

March 23, 2023 Valeri Spasevski 0

Во рамки на активностите посветени на економското зајакнување на жената, кои се спроведуваат во текот на месец март во склоп на кампањата „Гласна и храбра“, […]