Петстотини маскирани дечиња продефилираа во пресрет на Денот на шегата во Делчево, Берово и Македонска Каменица

March 31, 2023 Valeri Spasevski 0

Во пресрет на Први април- Денот на шегата во Делчево, Берово и Македонска Каменица денес околу петстотини маски денеска ги обоија градските улиците во знакот […]

КИЦ ,,Романса” распиша ликовен и литературен конкурс на тема ”Чекориме по патеката на мирот”

March 30, 2023 Valeri Spasevski 0

Културно-информативниот центар”Романса ”Македонска Каменица распишува ликовен и литературен конкурс на тема ”Чекориме по патеката на мирот”. Конкурсите се распишуваат во рамки на одбележувањето на патрониот празник […]

Делчевските основци се запознаа со народните носии и активностите на Фолклорната група ,,Вапцаров”

March 30, 2023 Valeri Spasevski 0

Како дел од наставната програма учениците од 8-3 и 9-2 одделение имаат час за запознавање со македонската народна традиција. Учениците од ООУ,,Св.Климент Охридски” Делчево со […]

Привршуваат активностите на Програмата за зачувување на природата, министерката Шукова во посета на Негрево

March 30, 2023 Valeri Spasevski 0

Министерката за животна средина и просторно планирање,  Каја Шукова и членовите на Управниот одбор на Програмата за зачувување на природата во Македонија денес го посетија […]

Д-р Виолета Арсова е старо-нов претседател на Здружението на пензионери од Делчево

March 29, 2023 Valeri Spasevski 0

28.03.2023 ЗП ДЕЛЧЕВО Според програмата за за спроведување на изборните активности на здружението на пензионери Делчево, на предлог на претседателот на собранието и извршниот одбор,на […]