Соопштени имињата на наградените на Литературниот конкурс ,,Гоце наша звезда водилка”

May 4, 2023 Valeri Spasevski 0

ЈЛБ„Илинден“ во соработка со КУД„Гоце Делчев“ а под покровителство на општина Делчево, по повод одбележувањето на 120 годишнината од смртта на великанот Гоце Делчев, распиша […]

,,Продолжуваме каде тој падна”, во Делчево одржана трибина по повод 120 години од смртта на Гоце Делчев

May 4, 2023 Valeri Spasevski 0

 Во организација на Општинскиот комитет на ВМРО ДПМНЕ од Делчево вечерва се одржа трибина ,,Продолжуваме каде тој падна” како дел од одбележувањето на 120 години […]

КУД ,,Гоце Делчев” од Делчево со концерт по повод 120 години од смртта на својот патрон

May 4, 2023 Valeri Spasevski 0

 Културно-уметничкото друштво ,,Гоце Делчев” од Делчево вечерва организираше концерт по повод 120 години од смртта на патронот и великан на македонската револуционерна борба Гоце Делчев. […]