Библиотеката од Пехчево реализираше настан по повод пристигнувањето на есента

September 26, 2023 Valeri Spasevski 0

Матичната библиотека ,,Кочо Рацин” од Пехчево денес реализираше настан по повод пристигнувањето на есента. Активноста се реализираше во соработка со ОЈУД” 7 Септември”. -Си замина […]

Ученици од СОУ ,,М.М.Брицо” во возвратна посета на Средна Стручна Школа во Пирот

September 25, 2023 Valeri Spasevski 0

Проектниот тим од нашето училиште се наоѓа на еднонеделна посета на партнерското училиште Средња Стручна Школа во Пирот. По пречекот на самото пристигнување во присуство […]

Во Делчево одржана обука за јакнење капацитети за Архуската Конвенција и нејзините вредности на локално ниво

September 25, 2023 Valeri Spasevski 0

Регионалниот центар за застапување Делчево со поддршка од Министерството за животна средина спроведува неколкумесечен проект за јакнење капацитети за Архуската Конвенција и за нејзините вредности […]

Потпишан договорот за реализација на локална акција „Доградба на тоалети во ООУ „Ванчо Китанов“ – село Црник, Пехчево

September 25, 2023 Valeri Spasevski 0

Во Пехчево денес е потпишан договорот за реализација на локална акција „Доградба на тоалети во ООУ „Ванчо Китанов“ – село Црник, Пехчево. Договорот го потпишаа […]

Форест Фест денес и утре во Берово

September 22, 2023 Valeri Spasevski 0

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски денеска ја  отвори манифестацијата  Форест Фест, традиционален настан кој и годинава е поддржан од Министерството   за   земјоделство,  […]