Стабилна состојбата со африканска свинска чума во с.Град каде во одгледувалиште беше утврдено присуство на вирусот

November 28, 2023 Valeri Spasevski 0

Состојбата со болеста африканска чума кај свињите која неодамна беше потврдена на индивидуално одгледувалиште во делчевското село Град е стабилна, информираа од Агенцијата за храна […]

Во Пехчево одржана работилница под мотото,,Сите сме исти” по повод Светскиот ден на лица со посебни потреби

November 27, 2023 Valeri Spasevski 0

Во пресрет на 3 Декември – Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби денеска во библиотеката се одржа ликовна работилница под мотото:” Сите сме исти”. […]

Пекевски и Китански потпишаа договори за реализација на проекти преку Бирото за регионален развој

November 27, 2023 Valeri Spasevski 0

Во Берово со средства од Бирото за регионален развој, ќе се реализитаат три проекти ,,Реконструкција на ул.,,Гоце Делчев” , во с. Ратево, ,,Изградба на тротоари […]