No Image

Ставени во функција телефони за пријавување загадувачи на амбиенталниот воздух во Делчево

November 11, 2019 Valeri Spasevski 0

Од денес граѓаните на Делчево кои ќе забележат зголемено загадување на амбиенталниот воздух, ќе можат да пријавуваат на посебно назначени телефоните за таа намена.   […]

No Image

Отворен ден на Граѓанското образование во деветолетката „Ванчо Прке“

November 8, 2019 Valeri Spasevski 0

Деветолетката „Ванчо Прке“ се вклучи во планираните активности по наставниот предмет Граѓанско образование. Во рамки на Отворениот ден на тема Граѓанското образование, денес во училиштето […]

No Image

Спроведена крводарителска акција со средношколците и граѓаните од Делчево

November 7, 2019 Valeri Spasevski 0

Делчевските крводарители денес повторно ја покажаа својата хуманост на дело во рамки на ноемвриската редовна крводарителска акција која ја организираше Општинската организација на Црвен крст. […]

No Image

Одржан инфо ИПАРД ден во Делчево

November 5, 2019 Valeri Spasevski 0

Во Делчево се одржа најавениот инфо-ден за користење средства преки мерките од ИПАРД 2 програмата. Инфо-денот имаше меѓуопштински карактер со присуство на земјоделци од Македонска […]

No Image

Општина Делчево распиша јавен повик за ученички и студентски стипендии

November 4, 2019 Valeri Spasevski 0

Општина Делчево го објави јавниот повик за доделување стипендии за талентирани ученици-средношколци и талентирани студенти кои учат и студираат во училиштата и факултетите во Република […]