No Image

Одржан инфо ИПАРД ден во Делчево

November 5, 2019 Valeri Spasevski 0

Во Делчево се одржа најавениот инфо-ден за користење средства преки мерките од ИПАРД 2 програмата. Инфо-денот имаше меѓуопштински карактер со присуство на земјоделци од Македонска […]

No Image

Општина Делчево распиша јавен повик за ученички и студентски стипендии

November 4, 2019 Valeri Spasevski 0

Општина Делчево го објави јавниот повик за доделување стипендии за талентирани ученици-средношколци и талентирани студенти кои учат и студираат во училиштата и факултетите во Република […]

No Image

Трајковски: Инвестираме во образованието, културата, спортот и градиме партнерство со граѓанскиот сектор

November 1, 2019 Valeri Spasevski 0

Во циклусот прес-конференции посветени на своето работење и работењето на локалната самоуправа во изминатите 24 месеци, градоначалникот на Општина Делчево, Горан Трајковски, денес на последната […]

No Image

Трајковски: Обезбедуваме чиста вода за пиење, се грижиме за животната средина

October 30, 2019 Valeri Spasevski 0

Серијата прес конференции по повод отчет за сработеното во изминатите две години, делчевскиот градоначалник Горан Трајковски ја продолжи и денес. На денешната прес-конференција Трајковски се […]