No Image

Општина Делчево се надева да врати половина од долгот тежок близу 200 милиони денари

October 31, 2018 Valeri Spasevski 0

Делчевскиот градоначалник Горан Трајковски очекува да врати половина од тужениот долг на општината кој во моментов изнесува 197 милиони денари или речиси еден општински буџет. […]

No Image

Дваесетина планинари од Пијанец во посета на локалитетот „Калата“

October 29, 2018 Valeri Spasevski 0

Група од дваесетина планинари, од Делчево, Берово и Македонска Каменица, членови на планинарскиот-спортски клуб Голак од Делчево ја реализираа планинарско-рекреативна маршрута до локалитетот ,,Калата” кој […]

No Image

Акција за собирање есенски отпад

October 25, 2018 Valeri Spasevski 0

Екипи на ЈПКД „Брегалница“ започнаа акција за расчистување на растителниот отпад на јавните површини кои потпаѓаат под надлежност на претпријатието. За таа цел како што информираат […]