No Picture

Ограбен маркет во Делчево

November 25, 2018 Valeri Spasevski 0

Синоќа во 2 часот по полноќ е ограбен маркетот „Клас“ во Делчево. Како што изјавија сопствениците, крадецот кој најверојатно влегол преку мал прозорец во објектот, […]

No Picture

Ќе се надоградува меѓуетничката интеграција во деветолетката Ванчо Прке во Делчево

November 23, 2018 Valeri Spasevski 0

Деветолетката Ванчо Прке од Делчево преку проект на фондацијата отворено општество се подготвува за подобрување на условите во училиштето во делот на меѓуетничката интеграција во […]

No Picture

Општина Делчево ќе додели по 12 стипендии на студенти и одлични ученици од СОУ „М.М.Брицо“ Делчево

November 23, 2018 Valeri Spasevski 0

Конкурс за доделување стипендии на одлични ученици од СОУ „М.М.Брицо“   Согласно со конкурсот, Општина Делчево ќе додели 6 (шест) стипендии на одлични ученици од […]

No Picture

Во Делчево презентирани резултатите од проектот за зачувување на автохтони сорти на овошни култури

November 22, 2018 Valeri Spasevski 0

На завршен настан во Делчево беа презентирани резултатите од проектот кој имаше за цел зачувување на автохтоните сорти на овошни култури во Источно-планскиот регион. Како […]