No Image

Божиќна литургија во Делчево!

January 7, 2019 Valeri Spasevski 0

Во црквата ,,Успение на Пресвета Богородица” во Делчево рано утрово се служеше Света Божествена литургија по повод Христовото раѓање – Божик. Со поздравот ,,Христос се […]

No Image

Богослужба во чест на Св.Наум Охридски Чудотворец во крстилницата во Делчево

January 5, 2019 Valeri Spasevski 0

Во чест на Св.Наум Охридски Чудотворец денес во крстилницата посветена на еден од основоположниците на македонска писменост и просвета, во Делчево се служеше утринска литургија. […]

No Image

Поради пренатрупаност со возила се попречува работата на Здравствениот дом во Делчево

January 4, 2019 Valeri Spasevski 0

Отежната работата на Итната медицинска помош во Делчево. Причина за оваа состојба како што информираше директорката на Здравствениот дом во Делчево, Марија Глигоровска, е пренатрупаноста […]