No Picture

Донесена годишната програма за решавање на проблемот со кучињата скитницИ

January 31, 2019 Valeri Spasevski 0

Делчевските советници ја усвоија годишната програма за решавање на проблемот со кучињата скитници. Како што информираше одговорното лице Винко Ангеловски кој пред советниците ја образложи […]

No Picture

Во ООУ „Ванчо Прке“ во Делчево се спроведува втората фаза од проектот за подобрување на меѓуетничката интеграција во образованието

January 31, 2019 Valeri Spasevski 0

Во деветолетката „Ванчо Прке“ во Делчево во тек е е втората фаза од проектот кој училиштето го спроведува преку фондацијата „Отворено општество“ а кој се […]

Фото: Како си поминуваат делчевските средношколци во Словенија

January 29, 2019 Valeri Spasevski 0

Делчевските гимназијалци веќе трет ден се наоѓаат во Љубљана, Словенија каде досега реализираа дел од предвидените активности со учениците од збратимената гимназија ,,Полјане” од Љубљана. […]

No Picture

Ратевските Бамбурци успешно се претставија на карневалот во Перник, Бугарија

January 29, 2019 Valeri Spasevski 0

Групната маска „Ратевски Бамбурци“ се врати од Перник, Бугарија каде учествуваше на еден од најголемите карневали на балканот, „Сурва 2019“. Меѓу осумте илјади маски беровци […]

No Picture

Триесетина средношколци од источниот регион во посета на Европскиот парламент

January 29, 2019 Valeri Spasevski 0

Запознавање со работата на Европскиот парламент и европските пратеници, начинот на донесување и одлуки и средби со европарламентарците ќе биде главната цел на посетата на […]