Екипата на ООУ ,,Ванчо Прке” победник на зонскиот турнир во кошарка

Во спортската сала ,,М.М.Брицо” во Делчево се одигра турнир во кошарка во женска конкуренција за 6 и 7 одделение.

На турнирот учествуваа екипи од Делчево и Кочани.

Резултати:
ООУ “Св.Климент Охридски” Делчево 17:22 ООУ “Ванчо Прке” Делчево

ООУ “Св.Кирил и Методиј” Кочани 07:33 ООУ “Св.Климент Охридски” Делчево

ООУ “Ванчо Прке”Делчево 25:14 ООУ “Св.Кирил и Методиј” Кочани

Табела:

1. Ванчо Прке Делчево – 4 бодови
2. Св.Климент Охридски Делчево – 2
3. Св.Кирил и Методиј Кочани- 0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*