Општина Делчево дел од завршниот настан за ЕУ ИПА грантовите за рурална инфраструктура

Денес во Клуб на Пратеници се одржа завршниот настан за ЕУ ИПА грантовите за рурална инфраструктура.
 
Седумдесет локални самоуправи меѓу кои и Општина Делчево, во изминатиот период добија средства преку грант, доделен од оваа програма која ја администрира Светска Банка, а ја спроведува Министерството за финансии.
 
Како што информираа локалните власти,  Општина Делчево е целосно е вклучена ги следи и аплицира на сите ЕУ програми кои се отворени за општините, се со цел да ја подобри локалната инфраструктура.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*