ООУ ,,Св.Климент Охридски” победници на меѓуопштинскиот турнир во женски ракомет

Ракометарките од деветолетката ,,Св.Климент Охридски” Делчево се победници на меѓуопштинскиот натпревар во ракомет, откако во рамки на одиграните натпревари со врсничките од деветолетките ,,Дедо Иљо Малешевски” од Берово и ,,Ванчо Прке” од Делчево забележаа две победи.

Резултати:

ООУ ,,Св.Климент Охридски” Делчево – ООУ ,,Дедо Илјо Малешевски” Берово 23:9,

ООУ ,,Св.Климент Охридски” Делчево -ООУ ,,Ванчо Прке” Делчево 28:25

Со овие победи ракометарките на ООУ ,,Св.Климент Охридски” обезбедија пласман на зонските натпревари кои ќе се одиграат во наредниот период.

Честитки до младите делчевки и нивните тренери, на кои им посакуваме да го повторат минатогодишниот успех.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*