No Image

ООУ ,,Св.Климент Охридски” победници на меѓуопштинскиот турнир во женски ракомет

October 31, 2019 Valeri Spasevski 0

Ракометарките од деветолетката ,,Св.Климент Охридски” Делчево се победници на меѓуопштинскиот натпревар во ракомет, откако во рамки на одиграните натпревари со врсничките од деветолетките ,,Дедо Иљо […]

No Image

Се зајакнува соработката помеѓу средните училишта од Делчево, Берово и Кочани

October 31, 2019 Valeri Spasevski 0

Денес во делчевската гимназија беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу средношколските воспитно образовни установи од Делчево, Берово и Кочани. Меморандумот го потпишаа Љупчо Прачкоски, директорот […]

No Image

Промоција и часови по сатира во Македонска Каменица

October 30, 2019 Valeri Spasevski 0

Во организација на Културно-информативниот центар ,,Романса”, во Македонска Каменица промовирано делото ,,Зад твојот сон” од авторот Васил Маневски. Промоцијата, како што истакна авторот се надоврзува […]

No Image

Трајковски: Обезбедуваме чиста вода за пиење, се грижиме за животната средина

October 30, 2019 Valeri Spasevski 0

Серијата прес конференции по повод отчет за сработеното во изминатите две години, делчевскиот градоначалник Горан Трајковски ја продолжи и денес. На денешната прес-конференција Трајковски се […]

No Image

Членовите на ,,Оф-Роад-Голак” ги собраа наградите на кружната трка во Берово

October 29, 2019 Valeri Spasevski 0

Членовите на Оф-Роад клубот ,,Голак” од Делчево, одлично се претставија на трката со теренски возила која викендот се реализираше на кружната натпреварувачка патека ,,Мазно” кај […]

No Image

Прес конференција на делчевскиот градоначалник Горан Трајковски

October 28, 2019 Valeri Spasevski 0

Интегрален текст од денешната прес-конференција на градоначалникот Горан Трајковски по повод реализираните инфраструктурни проекти во Делчево во изминатите две години. ……………………………………. Почитувани граѓани   Единствениот […]